Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
 

Velkommen

I nyhedsbrevet får du tips til netop din læsekreds. Du kan få inspiration til læsekredsens næste roman og så kan du vinde en bog.
 
Vidste du, at biblioteket får besøg af dronningen over historiske slægtsromaner? Forfatter Maria Hellebergs romaner om kvinderne fra Thy er et hit blandt jer læsekredse, og nu kan I møde Maria Helleberg på Kjellerup Bibliotek 19. maj.
 
Du kan også få en stor litteraturoplevelse i den fri natur til arrangementet LitteraGÅtur. Her kombineres en hyggelig gåtur med socialt samvær og samtale om litteraturen.
 
Rigtig god fornøjelse!

Mød Maria Helleberg og hør om ”Kvinderne fra Thy"

Nu får du muligheden for at møde Maria Helleberg, der har skrevet de anmelderroste slægtsromaner ”Kvinderne fra Thy”, ”Søstrene fra Thy” og senest ”Barnet fra Thy”. Det er farverige romaner om stærke kvindeskæbner. Romanserien tager afsæt i Maria Hellebergs egen familiehistorie.
 
Foredraget afholdes på Kjellerup Bibliotek den 19. maj kl. 19.00 til 21.00.
Bestil her

LitteraGÅtur

Hvornår har du sidst fået læst højt af en god historie eller et bevægende digt? Det er ikke ofte, at vi voksne får lov til det, men Silkeborg Bibliotekerne giver dig nu chancen! Tag med ud på litterær gåtur sammen med en biblioteksformidler.
 
Vi gør stop undervejs med højtlæsning og samtale, og der bliver også tid til en lidt længere pause, hvor du kan drikke din medbragte kaffe eller the. Til hver tur vælger vi to gode tekster, som vi glæder os til at dele med jer.
 
Teksterne vil hovedsageligt, men ikke altid, være nyere dansk litteratur. Det er gratis at deltage, men deltagelse kræver tilmelding.
Tilmeld dig her

Anne anbefaler - "Vaniljehuset" af Mich Vraa

Bent Haller: Når krigen slutter

Her er romanen til dig, der elsker en god historisk slægtsroman! Med udgangspunkt i sin egen mors historie fortæller Bent Haller om en ung piges skæbne under og især efter besættelsen. Hun er vokset op i en socialdemokratisk familie i Bangsbostrand, hvor man er stolt af, at alle er i arbejde. Også unge Edith som får plads, netop som krigen bryder ud.
 
Under et besøg på danserestaurant møder hun den østrigske soldat Helmut, og den hemmeligholdte forelskelse får følger. En god historie, hvor der er mange gode temaer at snakke om i en læsekreds.  
Bestil her

Konkurrence: Vind bestselleren ”Tre dage i april” af Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

Deltag i konkurrencen: Skriv med 1 sætning, hvilken forfatter du allerhelst vil opleve til et forfatterarrangement på biblioteket.
Der trækkes lod blandt alle indkomne svar. Vinderen får direkte besked.
 
Præmien kan afhentes på Biblioteket i Silkeborg.
Deltag her