Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  

Denne måneds nyhedsbrev er helliget de mange fede litteraturarrangementer, som du og din læsekreds kan opleve i oktober og november.

I oktober får biblioteket besøg af professor Anne-Marie Mai, der vil øse af sin store viden om nyere dansk litteratur fra de seneste 50 år. Her vil du og din læsekreds høre om Anne-Marie Mais egne bedste læseoplevelser og få ny inspiration ti atl åbne litteraturen på nye måder.

Du og din læsekreds har også mulighed for at komme på biblioteket og få viden om tendenser og litterære perler fra årets bogsæson, når 2 formidlere fra Årets bøger holdet fortæller om deres læseoplevelser.

Biblioteket sætter også fokus på forfatter Karin Michaëlis, der er Årets Klassiker 2022 og får besøg af forfatter Eva Tind, der har skrevet den anmelderroste roman ”Kvinden der samlede verden”.

 
Rigtig god fornøjelse / Anne
Gå til Litteratur: Anne-Marie Mai

Gå til Litteratur: Mød Anne-Marie Mai

Mød professor Anne-Marie Mai, der vil fortælle om den danske litteratur de sidste 50 år med udgangspunkt i bogen ”Litteraturens GPS”. Korte fortællinger om litterære situationer giver eksempler på møder mellem læsere, forfattere og litterære værker, hvor en litterær energi slår gnister og gør noget ved læserne.
 
Situationerne er hentet fra Anne-Marie Mais eget liv med litteratur, og fortællingerne lægger op til, at læserne overvejer, hvordan de selv kan bruge deres personlige engagement i litteraturen.
Læs mere og køb billet

Hvem var Karin Michaëlis?

Søndag den 9. oktober får du muligheden for at lære den utroligt spændende forfatter Karin Michaëlis at kende. I år er Karin Michaelis forfatterskab udnævnt til Årets Klassiker 2022. I sin samtid solgte Karin Michaelis millioner af bøger og var en verdensdame og velgører i stort format. Men hvorfor er hun så lidt glemt i dag blandt nutidens læsere?
 
Det vil Inger Nygaard Kaad gøre op med. Hun vil tage deltagerne med på en rejse ind i Michaëlis’ univers fra vugge til grav. 
Læs mere og køb billet
Gå til Litteratur: Anne-Marie Mai

Gå til Litteratur: Tendenser og litterære perler

Litteraturformidlerne Anne Juul Andersen og Britt Skjoldborg vil fortælle om, hvilke litteraturtendenser der gør sig gældende i 2022, og hvilke bøger de har været opmærksomme på i løbet af året.
 
Du vil få indblik i deres personlige læseoplevelser, hvilke bøger der har udmærket sig særligt. Du vil også få inspiration til din egen læsning og få ideer til nye læseoplevelser. 
Læs mere og køb billet
Eva Tind

Forfatteraften:

Eva Tind – Kvinden der samlede verden

Kom og hør forfatter Eva Tind fortælle om sin velskrevne og spændende roman ”Kvinden der samlede verden”. Eva Tind er i samtale med formidler Britt Skjoldborg, der havde romanen med som én af sine bedste læseoplevelser til Årets bøger sidste år.
 
Romanen handler om videnskabskvinden Marie Hammer, der levede et usædvanligt og fascinerende kvindeliv som rejsende forsker i fem verdensdele. En roman om både mosmider og en stærk og vigtig kvindeskikkelse i dansk videnskabshistorie.
Læs mere og køb billet