Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  

Når efterårets mørke sænker sig, er tiden inde til gode læseoplevelser og hyggeligt samvær om glæden ved det læste.

Oktober måneds nyhedsbrev giver dig og din læserkreds tips til gode litteraturoplevelser, som I kan opleve sammen og inspiration til to gode bøger, der er perfekt i enhver læsekreds.

 
Rigtig god fornøjelse / Anne
Skumringstid i Norden

Skumringstid i Norden - Blicher og Svensson

Oplev Nordisk litteraturuge på Blicheregnen med højtlæsning, musik og smagsprøver. Der vil være oplæsning i skumringen af uddrag fra ”Åleevangeliet" af Patrick Svensson, der handler om far/søn-forholdet på fisketure i det skånske.
 
Aftenen byder også på fortællinger om Steen Steensen Blichers fantastiske forfatterskab og om hans forhold til faren Niels Blicher og deres fælles naturglæde på jagtture i det midtjyske.
Læs mere og køb billet
Inspiration til vinterens læsning

Inspiration til vinterens læsning

Bibliotekets formidlere Frederik Schøler og Anne Juul Andersen vil fortælle om nyere og lidt ældre bøger. Alle bøgerne har gjort et stort indtryk efter endt læsning. Du vil høre om små oversete bogperler, der rummer store historier.
 
Du vil også få indblik i, hvilke af de nyeste bøger fra efterårets bogsæson, som du ikke må snyde dig selv for at læse.
Læs mere og køb billet
En moderne familie

Helga Flatland – En moderne familie

Helga Flatlands velskrevne roman ”En moderne familie” udfolder livsdilemmaer, som er genkendelige og skaber grobund for en god snak om det læste.  Det, der skulle have været en hyggelig familietur til Italien, bliver noget ganske andet, da 70-års fødselaren Sverre afslører, at han og hustruen gennem 40 år skal skilles.
 
Deres tre voksne børn modtager beskeden meget blandet, og romanen udfolder deres forskellige tilgange til den nye familiesituation og hvordan, den påvirker dem hver især. 
Læs mere

John Williams – Stoner

Her er en klassiker fra bibliotekets romankasser. Romanen handler om William Stoner, der blev født som husmandssøn i Missouri i USA i slutningen af 1800-tallet, men gjorde karriere i universitetsverdenen.
 
Det er fortællingen om et liv med litteratur, universitetet som benhård arbejdsplads, et mislykket ægteskab, samt en overraskende, men umulig forelskelse. ”Stoner” udkom i 1965, men blev genopdaget 50 år senere med stor succes.
Læs mere
John Williams - Stoner