Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  
Vinteren er over os, og det er højsæson for læsning og læsekredsmøder. Der er kommet splinternye forsyninger til bibliotekets romankasser med flere af de nyeste og mest efterspurgte bøger. Her er både romaner og et par biografier iblandt.
 
Traditionen tro holder biblioteket ”Årets bøger” til januar, hvor du og din læsekreds kan komme og blive inspireret til næste års læsning.
 
Rigtig god fornøjelse / Anne
En skidt knægt

Henning Jensen - En skidt knægt

Henning Jensens biografi er én af de nye bøger, som er i romankasse. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Hennings Jensens erindringsbog ”Gennem glasvæggen”. Med sin hudløse ærlighed har Henning Jensen skrevet et erindringsbind om en barndom, der bliver nøglen til at forstå det voksne sinds dybe huller.
 
Han skåner ingen, slet ikke sig selv. ”En skidt knægt” er et flot komplekst dobbeltportræt af forældrene, hvor ikke mindst morens skyggesider foldes skånselsløst ud. 
Læs mere
Årets bøger 2022

Årets bøger 2022

Er du nysgerrig på hvilke temaer, der har været toneangivende for bøgerne i 2022? Og mangler du inspiration til at udvælge de bøger, du skal kaste dig over for at få de allerstørste læseoplevelser?
 
Kom og hør passionerede anbefalinger fra Silkeborg Bibliotekernes egne læseheste Frederik, Anne og Britt, der har læst et stort udvalg af de nyeste udgivelser. Du kan opleve Årets Bøger arrangementet på Kjellerup, Gjern, Them og Silkeborg Biblioteker til januar 2023.
Læs mere og køb billet

Nicklas Brendborg - Gopler ældes baglæns, videnskabens svar på et længere liv

”Gopler ældes baglæns” er nu en del af bibliotekets romankasser til læsekredse. Bogen er en populærvidenskabelig fortælling om, hvordan man får et længere liv.
 
Nicklas Brendborg udfolder en forrygende og utrolig historie om videnskabens kamp mod aldring og peger på, hvad man selv kan gøre for at leve længere. Det er en underholdende og oplysende fortælling – der giver stof til eftertanke.
Læs mere
Gopler ældes baglæns
Gopler ædes baglæns

Benjamin Koppel - Annas sang

”Annas sang” er én af de allermest populære romaner lige nu! Den er nu blevet del af bibliotekets romankasser, hvor det er muligt at skaffe 10 eksemplarer til en læsekreds.
 
Romanen fortæller historien om den jødiske pige Hannah. Som eneste pige i den jødiske familie Koppelman er Hannah oppe imod stærke traditioner. En jødisk slægtshistorie, der strækker sig over næsten hundrede år.
Læs mere