Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  
Marts byder på et spændende litteraturarrangement på biblioteket. Forfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraa besøger Kjellerup Bibliotek 28. marts. De har skrevet en række populære historiske romaner bl.a. ”Pigen fra det store hvide skib”.
 
Du får også inspiration til den næste bog i din læsekreds.
 
Rigtig god fornøjelse / Anne
Årets bøger 2022

Jesper Bugge Kold og Mich Vraa ”Tre dage i april”

Tirsdag den 28. marts kl. 19.00 kan du opleve Jesper Bugge Kold og Mich Vraa er i samtale med formidler Anne Juul Andersen om deres historiske romaner ”Pigen fra det store hvide skib” og "Tre dage i april" på Kjellerup Bibliotek.
 
Dette er foredraget for dig, der elsker en gribende historisk roman med en god historie og med inspiration fra virkelige hændelser.
 
"Tre dage i april" handler om De hvide Busser. Mens krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland, venter tusinder af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser.
Læs mere og køb billet
Gopler ædes baglæns

Jesper Bugge Kold og Mich Vraa ”Pigen fra det store hvide skib”

Pigen fra det store hvide skib” fortæller underholdende og levende om de kvinder og mænd, der arbejdede som sygeplejersker og læger på hospital skibet Jutlandia i Korea i 1951.
 
Det er et stykke Danmarkshistorie Jesper Bugge Kold og Mich Vraa udfolder på fineste vis. Romanen rummer mange emner, der skaber en god snak i enhver læsekreds.
Læs mere

Stine Askov: Nøjsomheden

Stine Askovs populære roman er nu mulig at låne som romankasse. Historien om Mona, der er læsehest og bor i boligkomplekset Nøjsomheden i Helsingør, er en rigtig god læseoplevelse.
 
”Nøjsomheden” rummer temaer, der giver gode snakke om klasseforskelle, familiestrukturer og om glæden ved at læse.
Læs mere
Gopler ældes baglæns
Gopler ædes baglæns

Anbefalinger på Post-it

Måske har du set dem? De små gule post-its på bøger og bogstakke på Silkeborg Bibliotek. Det sidste halve års tid har Mette og nogle kollegaer eksperimenteret med at skrive korte kommentarer og anbefalinger på Post-it-sedler - og det har vist sig at være en succes. Så meget at nogle af jer har bemærket vores anbefalinger og skrevet om det i Midtjyllands Avis og i direkte beskeder til os.
 
"Ideén er opstået ud fra en personlig formidlingstrang til at give litteraturen nogle velvalgte ord med på vejen, så I får lyst til at læse den. Jeg synes det er en sjov og nem måde at kunne formidle til alle jer, jeg ikke lige taler med på biblioteket", fortæller Mette Pilgaard Christoffersen
Læs mere og bliv inspireret her