Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 

Velkommen til Højland Litteraturfestival 2023!

Litteraturen er en del af samfundsdebatten og den demokratiske samtale. Forfatterne skriver om køn, klima og klasse. De bliver inviteret i Deadline på DR2, går med i klimaprotestmarcher eller ansættes som taleskrivere for politikerne. Hvad er det litteraturen vil os? Hvad er det, de dygtige forfattere kan? 
 
Litteraturen rummer til alle tider både spørgsmål og svar. Litteraturen viser os alternative virkeligheder - eller siger det, som det er. I litteraturen får vi plads til at afprøve følelser; vi kan fortabe os eller distancere os. Litteraturen er en træningsbane, hvor vi kan øve os på, hvad det vil sige at være menneske. Vi kan også bare læse, slappe af og lade os underholde. 
 
På Højland Litteraturfestival folder vi litteraturen ud for både børn og voksne. Vi skaber plads til spørgsmål, leg og kreativitet. Vi kalder det læsekultur. Det er aktuelt - og med vilje. 
 
Ses vi? 
Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Oplev Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Mød forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen i samtale med formidler Anne Juul Andersen om hendes seneste roman ”Sange om stilhed og hjem”.
 
”Sange om stilhed og hjem” udfolder fortællingen om de tyske flygtninge – børn, voksne, ældre – der blev sat i danske flygtningelejre under og efter 2. verdenskrig. Det er en grum og håbefuld fortælling om at bære andres liv i sine hænder.
Køb billet her
Højland - Lykke Friis og Tårernes Europa

Lykke Friis og Tårernes Europa

Den 24. februar 2022 ændrede situationen i Europa sig. Den russiske præsident Vladimir Putin beordrede russiske tropper ind i Ukraine, og med ét var Ukraine på alles læber. For hvordan kunne det ske, at der pludselig var krig i Europa? En krig som hidtil har medført bl.a. en energikrise, inflation, højere renter og flygtningestrømme.

Det giver Lykke Friis, forfatter og direktør for Tænketanken EUROPA, sit bud på med udgangspunkt i sin bog “Tårernes Europa” (2022).
Køb billet her
Nyere russisk litteratur

Nyere russisk litteratur

Kom og hør Ph.d. Jesper Nyeng fortælle om nyere russisk litteratur.
 
Med nedslag i udvalgte værker fra bl.a. Viktor Pelevin, Vladimir Sorokin, Svetlana Aleksijevitj og Sergej Lebedev vil han kaste et blik tilbage på den nyere litteratur i Rusland, som på tværs af forskellige genrer og toner særligt har beskæftiget sig med arven fra og bruddet med Sovjettiden: kulturens tab af relevans og mening, 1990’ernes lovløshed, gulaglejrene og andre kollektive traumer.
Køb billet her
Lasse-Leif er alene hjemme
Lasse-Leif og den virkelig væmmelige makrelmad
Lasse-Leif gider ikke lege med fætter Finn
Lasse-Leif og den sidste sut
Lasse-Leif er med far på arbejde
Højland - Mette Finderup og Lasse-Leif-historierne

Mette Finderup og Lasse-Leif-historierne

Mette Finderup læser højt fra sin nyeste bog om Lasse-Leif, vi skal fortælle en Lasse-Leif historie sammen, selvfølgelig med hjælp fra alle de seje børn, og til sidst er der tid til at få en plakat med hjem og måske en autograf fra Mette.
 
Køb billet her

Live-tegning med Martin Sommer

Er du og dit barn også vild med Bogen der hellere ville være en badevægt? Så er der godt nyt! Forfatter og illustrator Martin Sommer besøger Højland Litteraturfestival, hvor han vil tegne live på scenen og digte historier, der vokser frem for øjnene af os – selvfølgelig med input fra børnene blandt publikum.

Martin læser også højt fra sin bog "Ringo må ikke få firkantede øjne" fra serien om drengen Ringo, der kigger ALT for meget på sin skærm. I hvert fald hvis man spørger Ringos far. Men er far overhovedet bedre selv?

Der bliver også tid til at få nogle gode tegnetips fra Martin. Lige til at tage med hjem og prøve selv.

For de 5-10-årige og deres voksne.

Køb billet her
Højland – Kristian Leth

Mød Kristian Leth

Mød forfatter, musiker og journalist Kristian Leth i samtale med Maria Louise Elgård Rasmussen. Med udgangspunkt i hans to seneste bøger "En vej ud af tågen" (2022) og "En tid med mirakler" (2022) vil samtalen kredse om minder, maskulinitet og myter.
Køb billet her

Samtale med Rasmus Theisen

Rasmus Theisens debutroman "Andre hunde" er ikke biografisk, men alligevel inspireret af hans oplevelser med at have boet i Grønland. Med sin thrilleragtige motor har den et drive, der fører os igennem en fortælling om at være ung og fremmed i verden - med tvivl, pli og pligt, korruption, vold og brutalitet.

Rasmus Theisen taler med projektet adfærd om at være en ufrivllig del af den nuværende danske kolonialisme, om kulturmøder i Grønland, ’Andre hunde’ og den litteratur, der inspirerer ham.

Køb billet her
Rasmus Theisen

Oplev også

Højland - Alberte Winding
Alberte Winding
Medborgerhuset
10. juni kl. 12.00-13.00
Køb billet her
Højland - Glenn Bech
Glenn Bech
Medborgerhuset
10. juni kl. 14.00-15.00
Køb billet her
Højland - Charlotte Weitze
Charlotte Weitze
Orange Scene
10. juni kl. 16.00-17.00
Køb billet her
Højland - Lea Marie Løppenthin og Villads Andersen
 Lea Marie Løppenthin og Villads Andersen
FREMFÆRD Scenen
10. juni kl. 11.00-12.00
Køb billet her
Højland Litteraturfestival er støttet af
Statens Kunstfond og Tonni og Kaj Munksøs Fond
NYT FRA BIBLIOTEKET
FLERE ARRANGEMENTER
KONTAKT OS