Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  
Det er vigtigt for os, at du føler dig velkommen hos os på Silkeborg Bibliotekerne - uanset om du kommer for at låne materialer, læse i én af vores lænestole, mødes med andre eller deltage i nogle af vores arrangementer. 
 
Vi oplever stigende interesse for og deltagelse i vores aktiviteter og arrangementer. I år har 16.360 silkeborgensere deltaget i vores aktiviteter, hvilket er 5.000 flere deltagere end samme tid sidste år. 
 
I dette nyhedsbrev sætter vi derfor spot på nogle af de mange spændende aktiviteter og arrangementer, som du måske skal skynde dig at reservere billet til her i de kommende, kolde måneder. 
  
Vi glæder os til at se dig på biblioteket!
SE EFTERÅRETS PROGRAM
SE PROGRAM FOR EFTERÅRSFERIEN

HVAD SKAL I LAVE I MORGEN?

Fætter Anders arrangement
KØB BILLET

FIRE FEDE FOREDRAG

SILKEBORG

Jacob Mark

Tors. d. 9. november 2023 kl. 19:00-20:30

Keld Conradsen,
Jacob Mark taler om sin hæsblæsende politiske karriere, arbejdslivets valg og fravalg - og prisen i form af stress og faren for at blive blind. 
 
"Fartblind" er fortællingen om Marks største krise og kampen for at finde sig selv under sin syv måneder lange sygemelding.
KØB BILLET

SILKEBORG

Shahin Aakjær om Iran

Søn. d. 12. november 2023 kl. 10:00-12:00

Iran er ofte beskrevet gennem ensidige, negative fortællinger. Men Iran er også meget mere: Iran er et moderne land med 82 mio. mennesker, der gang på gang overrasker udenlandske turister med gæstfrihed, kulturen og en perlerække af eventyrlige historier. 
 
Hør Shahin Aakjær, cand.mag i Mellemøststudier, fortælle de ukendte historier om Iran.
KØB BILLET

THEM

Se op!

Tors. d. 23. november kl. 19:30-21:00

Forfatter og psykolog Kathrine Paaske stiller spørgsmålstegn ved, hvad du går glip af i livet ”udenfor” skærmen, når du tager din telefon og tjekker sociale medier, samt hvordan det påvirker dit parforhold og din familie. 
KØB BILLET

SILKEBORG

Klassekamp og ulighed

Tors. d. 30. november 2023 kl. 19:00-23:00

I foredraget ”Klassekamp og social ulighed i samtidslitteraturen” introducerer litteraturforsker Nicklas Freisleben Lund klassebegrebet.
 
Han fortæller, hvad litterære værker, som fx Glenn Bechs "Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet", siger os om klasse, klassesamfund og social ulighed i dag.  
KØB BILLET

WORKSHOP: LINOLEUMSTRYK

Søn. d. 10. december 2023 kl. 10:00-13:30

Kom og prøv kræfter med linoleumssnit og linoleumstryk og vend hjem med fine tryk! 
 
Vi tegner, snitter, hygger og trykker, og de dygtige kvinder fra Snitteriet hjælper til med at få projektet til at lykkes.
 
Husk arbejdstøj! 
KØB BILLET

SLÅ LYTTELAPPERNE UD

SILKEBORG

"Kære elskede"

man. d. 30. oktober 2023 kl. 19:00-20:30

Formidlerne Britt Skjoldborg og Kirstine Petersen læser højt fra forskellige brevtekster, der alle har det tilfælles, at de omhandler kærlighedens veje og vildveje.
Under højtlæsningen vil det være muligt at skrive et brev til én man selv holder af. 
KØB BILLET

SILKEBORG

Strik & Lyt

Søn. d. 19. november 2023 kl. 11:00-13:00

Strik & Lyt kombinerer højtlæsning af litteratur med kreativitet. Bibliotekets formidlere Frederik Schøler og Anne Juul Andersen vil læse højt 4 x 10 min af litterære perler, mens der strikkes.

Arrangementet er gratis - men husk en billet. 

FIND BILLET

SJOV FOR BØRN!

KJELLERUP

Børnelørdag - ROBOTTERNE KOMMER

Lør. d. 14. oktober 2023 kl. 09:00-12:00

Du kan prøve at styre en robot, bygge en robot, blokkode en robot, og ellers bare lave en masse robotsjov! Der er robotter til både store og små, så tag endelig hele familien med. 
 
Arrangementet er gratis. 
SE MERE

THEM

Børnedag med Nomerne

Ons. d. 18. oktober 2023 kl. 10:00-14:00

Børnedagen i Them er for alle børn i området. Dagen er fyldt med sjove aktiviteter og i år kommer der også et fedt trommeshow! Til de første 50 børn har vi en lille “Nomerne og Verdensmål”-goodiebag.
 
OBS: Der kræves billet til trommeshowet, mens de andre aktiviteter er gratis. 
KØB BILLET

KJELLERUP

Børnelørdag - Halloween for børn i midtbyen

Lør. d. 28. oktober 2023 kl. 09:30-12:30

Igen i år er Den Gamle Biograf, Kjellerup Bibliotek, Kjellerup Borgernes by og Handelstanden gået sammen om at lave gys og uhygge i midtbyen. Det fulde (u)hyggelige program vil blive opdateret løbende.
SE MERE

KJELLERUP

Dinoteket

Søn. d. 19. november 2023 kl. 10:00-12:00

Vi skal læse om dinoer, tegne dinoer, høre historier om dinoer og ikke mindst skal vi høre "Beat&Brøl i Dinosaurland" give en forrygende koncert.

Dinoteket er for alle lommepalæontologer i alderen 4-8 år. Arrangementet er gratis, men husk at booke billet

FIND BILLET

KREATIVITET I BØRNEBIBLIOTEKET

Tirsdag d. 7. november kl. 16:00-17:00
KreaKlub - Skab smukke billeder
 
Tirsdag d. 5. december kl. 16:00-17:00
KreaKlub - Sy fine tasker
 
For de 10-13-årige.
Vil du være med, skal du købe billet til de mødegange, som du vil deltage i. Du bestemmer selv om du vil købe billet til alle aktiviteter eller blot en enkelt.
SE MERE

SILKEBORG

Skriveworkshop med forfatter Sofie Boysen

Søn. d. 26. november 2023 kl. 10:00-13:00

Er du vild med at fortælle historier, skrive og bruge din fantasi? Kom til skriveworkshop med forfatter Sofie Boysen! Sofie Boysen laver øvelser og giver tips og tricks til hvordan du bliver endnu bedre til at skrive og finde på historier.
 
Der bliver selvfølgelig også plads til hygge, snacks og snak. Sofie Boysen er blandt andet forfatteren bag Klassens outsider og En lille hvid løgn.
KØB BILLET
NYT FRA BIBLIOTEKET
FLERE ARRANGEMENTER
KONTAKT OS HER