Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  
Læsefællesskaberne blomstrer. I denne måneds nyhedsbrev kan du læse meget mere om den nye læsekredsside på silkeborgbib.dk/læsekreds-info
 
Biblioteket har også fået trykt en læsekredsfolder, som du kan hente på dit bibliotek.
 
Hvis du er vild med at læse de nyeste danske romaner, så er der stadig mulighed for at være med i bibliotekets DR Romanklub på Kjellerup Bibliotek.
 
Nu kan du låne Maren Uthaugs prisnominerede roman ”11%” til læsekredsen, da bogen er kommet i romankasse. 

Alt samlet ét sted

På vores hjemmeside, silkeborgbib.dk, kan du under fanen ”Tilbud til dig” vælge ”læsekredse”. Her kan du finde al nyttig information og inspiration til din læsekreds. Læsekredssiden er blevet opdateret og forbedret, så du nu kan finde meget mere inspiration og viden end tidligere.
 
På læsekredssiden finder du også det online bestillingsskema, den opdaterede liste med romankasser samt inspiration til samtale om bogen. Her finder du også vores gældende regler for læsekredse. I reglerne står alt det praktiske om låneregler, bestilling og fornyelser.  
Se siden her

Hvad skal vi læse?

På læsekredssiden har vi samlet en række boglister med bøger, der er gode i en læsekreds. Der er et væld af temaer og genrer blandt boglisterne. Her kan du få en masse inspiration til den næste læseoplevelse i din læsekreds.
 
Bøgerne er ikke i romankasse og kan derfor kun bestilles i et 4 ugers udlån.
Se siden her
DR Romanklub Kjellerup

Vi kårer årets mest interessante danske roman

På Kjellerup Bibliotek har du nu mulighed for at blive del af læseklubben, der læser de 6 nye danske romaner, som er nomineret til DR Romanprisen 2024. Klubben mødes mandage fra 10 – 11.30 på Kjellerup Bibliotek. Første mødegang er 8. januar 2024.
 
Der er få pladser tilbage – så vent ikke for længe med at tilmelde dig!
Læs mere og tilmeld dig

11% af Maren Uthaug

Maren Uthaug tør, hvor andre tier. Med 11% har hun skrevet en fremragende roman, der vandt læsernes hjerter og blev præmieret med De Gyldne Laurbær.
 
Maren Uthaug skriver i 11% om en fremtid, hvor mænd ikke er fri og reduceret til 11% af befolkningen. 11% er en dybt original og fantasifuld roman, hvor Maren Uthaug skaber et dominerende matriarkalsk samfund, hvor alting er vendt på hovedet. Heri opstår der groteske og absurde men også tankevækkende begivenheder og personer.
 
Romanen kan bestilles som del af bibliotekets romankasser.
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt 2014