Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  
Når efterårsmørket sænker sig, er tiden inde til gode læseoplevelser og hyggeligt samvær!
 
November måneds nyhedsbrev giver dig og din læserkreds tips til gode litteraturoplevelser, som I kan opleve sammen samt inspiration til to gode bøger, der er perfekt i enhver læsekreds. 
Har du læst en roman fra Iran?

12. november kl. 10:00

Hør Shahin Aakjær fortælle om Iran

Søndag d. 12. november kan du opleve Shahin Aakjær fortælle om Iran. Han tager os med til 1920'erne og Reza Shahs magtovertagelse, videre til hans søn og til revolutionen i 1979. Vi skal høre om Den Islamiske Republiks historie op til i dag, og undervejs fortæller han om Den Transiranske Jernbane, verdens dyreste fest, krigen mellem Irak og Iran, atomforhandlingerne og protester - også de aktuelle fra 2022.
Se mere og køb billet
Kunne du tænke dig at læse en roman fra Iran? Så er "Kvinder uden mænd" af den iranske forfatter Shahrnush Parsipur et bud. Parsipur skriver om iranske kvinders hverdagsliv. Det samme gør Zoya Pirzad i "Som alle andre eftermiddage," som Shahin Aakjær har oversat. 

19. november kl. 11.00

Strik og lyt

Pak strikketøjet og kom til søndagshygge!
 
Strik & Lyt kombinerer højtlæsning af litteratur med kreativitet. Bibliotekets formidlere Frederik Schøler og Anne Juul Andersen vil læse højt 4 x 10 min af litterære perler, mens der strikkes. Derimellem vil der være god tid til hyggesnak om litteratur, strikkeprojekter og kreative nørklerier.
Køb billet
Strik og lyt

Nyhed

Kriger uden maske

Kriger uden maske

Hanne Vibeke Holsts populære roman om kunstneren Sonja Ferlov Mancoba ”Kriger uden maske” er nu mulig at låne til læsekreds.
 
Romanen giver et farverigt og gribende indblik i Sonja Ferlov Mancobas liv og kunst og er en stor læseoplevelse.
Se bogen her

Romankasse - inspiration

Indtil vandvid, indtil døden

Indtil vanvid, indtil døden

Kirsten Thorup er aktuel med romanen ”Mørket bag dig”, der er en selvstændig fortsættelse af romanen ”Indtil vanvid, indtil døden”.
 
Kirsten Thorup tager læseren med på en gribende skæbnefortælling om en kvindes splittelse under anden verdenskrig. Hvis du og din læsekreds ikke har læst ”Indtil vanvid indtil døden”, så findes bogen i romankasse.
Se bogen her