Silkeborg Bibliotekernes nyhedsbrev
Se nyhedsbrevet i browser
 
Silkeborg Bibliotekerne logo
 
  Link til Facebook-side   Link til YouTube-profil  
I marts måneds nyhedsbrev får du tips til nye gode læseoplevelser i din læsekreds. Måske er du og din læsekreds allerede i gang med at snakke om, hvilke bøger I gerne vil læse og snakke om til efteråret?
 
Indsend jeres bogbestilling for hele efterårssæsonen inden sommerferien.

Vigtig information fra biblioteket

Fra 24. juni (uge 26) til 1. oktober (uge 40) vil det ikke være muligt at bestille bøger til din læsekreds - hverken enkeltbestillinger eller sæsonbestillinger.  

Dette skyldes, at biblioteket skal have ny hjemmeside og overgår til et nyt teknisk system.  

Indsend derfor din læsekreds sæsonbestilling af bøger for efteråret 2024 - senest mandag d. 17. juni (uge 25).  

Der håndteres som sædvanlig ikke læsekredskredsbestillinger og udlånes ikke læsekredsbøger i ugerne 26-32 (begge uger inklusiv) pga. sommerferie.

Klassikerklubben: Døde Poeters klub

Kom på biblioteket søndag den 16. april og bliv inspireret til at læse en række nyere klassikere skrevet af tre yderst forskellige men enestående forfattere.
 
Det er tjekken Milan Kundera, amerikaneren Cormac McCarthy og danskeren Henrik Nordbrandt. Alle tre forfattere døde i 2023 og blev dermed del af De Døde Poeters Klub.
 
Arrangement er gratis men kræver billet.
Klassikerklubben: De døde poeters klub
Find billet
 Steen Steensen Blicher: En landsbydegns dagbog

Steen Steensen Blicher: En landsbydegns dagbog

Ny i romankasse

"En landsbydegns dagbog" udkom første gang i 1824 og regnes som én af Blichers største og bedste noveller. Bogen er en klassiker.
 
I novellen får læseren indblik i Morten Vinges liv, fra han som 14-årig starter med at lave dagbogsnotater til tiden lige før hans død som landsbydegn.
Find bogen her

Kim Leine: Kalak

I romankasse

Kim Leines selvbiografiske debutroman “Kalak” er en ny-klassiker i den danske litteratur. Bogen er blevet filmatiseret og er netop nu aktuel i landets biografer.
 
Kim kommer som 17-årig til København for at bo hos sin far, der udsætter ham for seksuelt misbrug camoufleret som kærlighed. Som færdiguddannet sygeplejerske kommer han til Grønland, som han falder totalt for, men opgøret med offerrollen bringer ham ind og ud af misbrug.
Find bogen her
Kim Leine: Kalak